måndag 7 januari 2008


Nu har jag gjort bloggen bredare så att jag kan lägga upp strörre bilder! Nu blir de 600px breda i stället för 500px.
Jag vet inte om det är en groda eller padda men jag fotade den i alla fall vid våran stuga. Jag har gjrt den svartvit i photoshop men jag har sparat ögonen och till och med ökat färgmättnaden, i dem, lite. Det går lätt att göra om man kopierar bakgrunden innan man konverterar bilden till svartvit. Om man då gör det kopierade lagret svartvitt och har kvar bakgrunden så kan ma lägga en lagermask på det svartvita lagret och måla fram ögonen. Jag ökade också mättnaden i ögonen och la på en vinjettering på hela bilden.

6 kommentarer:

Puzzelmartha sa...

vinjettering?

nu får du förklara.

i för övrigt var det en jattefin bild! (och paddan är söt)

Daniel sa...

puzzelmartha:
Vinjettering betyder att det är mörka hörn på bilden.
Jag brukar göra den med hjälp av ett verktyg som egentligen är till för att ta bort sådana olika linsfel. Filter>Distort>Lens correction... Där är det bara att dra i reglaget åt "fel" håll :)

Roligt att du gillar bilden!

rebecka sa...

snygg bild, vad hade du för inställningar på kameran, och vilket objektiv?

Daniel sa...

Tack!
Eftersom att det var ganska ljust så hade jag en kort slutartid (1/320s), en ganska liten bländare (f11) och ett lågt ISO-värde. Men jag körde på programautomatik.
Jag tycker att automatik är enklast, men det man ska tänka på är att man inte har för stor bländare, så att skärpedjupet blir för litet.
objektivet var 18-55mm, men man kan gärna använda macroobjektiv till såna här bilder:)

Anonym sa...

En groddprins

a-k sa...

Aah vilken trevlig blogg. Tyvärr harvar jag i elements, men lite tips kan jag säkert hitta här ändå. Skulle också gärna vilja lägga upp bilder i 600px istället för i 500 men får inte riktigt ordning på vad som behövs breddas.

Skicka en kommentar