söndag 24 februari 2008


Den här bilden gjorde jag igår. Jag hade tänkt ta några rökbilder, några riktigt fina bilder där man ser alla fina rökvirvlar, där skärpan är perfekr och där brus inte existerade. Jag hade inte trott att jag skulle lyckas så bra men det var svårare än jag hade trott. Jag började mad att ställa iordning mina saker. Jag hade en svart bakgrund, en kraftig lampa och sen var det bara röken som fattades. Jag tänkte att vattenånga skulle funka bra så jag tog och kokade lite vatten och hällde upp i en kaffekopp. Men jag blev inte riktigt nöjd med ångan, den var för otydlig och inte heller så slät som jag ville ha den. Det var också väldigt svårt att ställa in skärpan på ånga så det blev många oskarpa kort. Ett annat problem var att det var för mörkt så det blev både rörelseoskärpa och brus i bilden.
Men några av bilderna blev jag faktiskt nöjd med, inte riktigt på det sättet som jag hade tänkt men de passade alldeles utmärkt som eld!
För att förvandla ångan till eld så la jag bara på en övertoningskarta som gick från svart till mörkrött till orange till ljusgult. Sen maskade jag lite över kaffekoppen och så var det klart.

Men jag var inte nöjd ändå eftersom att jag inte hade fått de fina rökbilder som jag hade tänkt och därför fortsatte jag att prova idag. Med några förättringar i min "fotostudio" så fick jag faktiskt några bilder som blev ganska bra. De bilderna har jag inte sorterat och gjort iordning än men jag ska lägga upp några av dem också.

3 kommentarer:

alex sa...

nra jobb i PS där ;) blev mycke bättre med elden =)

Daniel sa...

Tack :)
Ja, ajg blev inte så nöjd med ångan som den var så jag fick hitta på något:S Elden blev bättre än jag hade trott:)

alex sa...

Hehe

sant sant

Ge mig din msn eller mail så kan jag maila/skicka orginalbilden!

Skicka en kommentar