torsdag 6 mars 2008

Här är en miniplanet som jag har gjort i photoshop. Iden fick jag från ett blogginlägg på moderskeppet och hade lust att göra en egen planet. jag har gjort det av ett 360° panorama som jag tog ute på en åker idag. Panoramat satte jag ihop med photomerge och det är en funktion i photoshop som du hittar under file>automate>photomerge. Den blev inte riktigt som jag hade tänkt eftersom att allting vid "horisonten" blev så litet. Nästa gång kanske jag inte ska så så långt bort från allting:) Jag upptäckte att den inte var helt rund också men jag tycker ändå att den blev ganska bra.
Hemligheten, om man kan säga så, med att göra planeter är att ta ett panorama kort, sätta det upp-och-ner på en kvadratisk arbetsyta, dra ut den så att på höjden och sen välja filter>distort>polar coordinates och där se till så att rectangular to polar är ikryssat.
Klicka på bilden för att se en större bild

Jag har gjort om bloggen lite igår och idag. Om du tittade på den igår kväll och den såg väldigt konstig ut så var det däför. Jag är verkligen ingen expert på html-kod och det var därför som jag inte fick det att funka för alla er som kör med firefox (eller safari, opera mm?). Den såg bara normal ut med internet explorer men det ska vara fixat nu. Säg gärna till om det är något som ser väldigt skumt ut. Headern är omgjord och jag har också lagt till några nya knappar, på sidan, till mina senaste webbgallerier.

2 kommentarer:

Mirjam sa...

hm, om man ställer sig i en ring med massa folk, då får man alltså en jordglob som set står människor på runtomkring...

Daniel sa...

jaaa.... typ i alla fall det kanske blir lite mer likt en tomtglob eller fotbollsplansglob eller ängsglob men det skulle nog funka :D

Skicka en kommentar