tisdag 18 november 2008


Detta är en bild jag tog efter vi bakade muffins för ngn vecka sen, det är alltså hembakat ni ser på bilden :P Det finns inget bättre :D

Jag har lagt in ett högerklicksskydd eller vad man ska kalla det på bilderna på min blogg för ett tag sen. (men jag hoppas att ingen av er har märkt det :P ) Det är för att jag ville göra det lite svårare för att bara spara ner mina bilder utan att tänka sig för och kanske använda dem utan lov mm.

Jag har lagt det bara på bilderna och inte runt om eftersom att jag själv tycker att det kan störa mycket. Om det är på hela sidan hade man inte kunnat använda t.ex. "bakåt" och "uppdatera" i högerklicksmenyn och även "lägg till bokmärke" kanske vissa hade saknat, inte bra :P

Men det jag undrar är vad du tycker. Ska man ha högerklicksskydd? Har du det på di blogg om du har ngn?

(Jag är fullt medveten om att detta inte på något sätt hindrar en person som vill stjäla bilder och att det är ungefär hur lätt som helst att spara ner dem ändå)

10 kommentarer:

Buchwald sa...

Vill man plocka bilden så funkar ju annars Drag and drop....Men jag ska inte sno något, lovar! Skön bild hur som helst, såg rätt så gott ut!

Caroline sa...

Jag har tittat runt lite på din blogg nu och jag måste säga att du tar väldigt fina bilder.
Duktigt!

BECZZ sa...

Jag tycker att man ska ha högerklicksskydd på sina bilder, några idioter kanske inte får tag på någon bild då (; , men jag håller med dig om att man ska ha kvar det på resten av sidan, annars blir det nog irreterande för många.

S o f i e sa...

jag har också högerklicksskydd på min :) fast på hela sidan :P *vet inte hur man gör för att det bara ska gälla för bilderna*. Känns iaf lite säkrare än att folk ska kunna högerklicka :).

bodja sa...

riktigt grym header. den väcker sug av att kika vidare. (vilket jag också gjorde.)

Tim sa...

Tack för kommentaren! Ang. högerklickningen så har jag inget skydd för det, min hemsida är i flash så där är det automatiskt svårt att bara högerklicka och spara en bild. På bloggen kanske jag borde ha skydd, men brukar lägga in en logga på bilden istället. Det är inget du brukar göra? Att "förstöra" bilden med en logga? :p

Puzzelmartha sa...

viktigast ändå tycker jag är att inte lägga ut för stora eller högupplösta bilder, då går bilderna knappt att använda i alla fall.

Daniel sa...

sv. Ja men precis det tänker jag också :) De går att skriva ut som ett frimärke typ :P

Puzzelmartha sa...

vad är det du har i glaset föresten?

Daniel sa...

sv. Apelsinjuice ;)

Skicka en kommentar