lördag 31 januari 2009

Rubriker - To be, or not to be?

droppe på blad
Jag brukar, som ni kanske har märkt, inte skriva rubriker till mina inlägg utan jag tyckte att det räckte med datumet som automatiskt hamnar ovanför mina inlägg. Rubriker kan också i många fall vara ganska meningslösa på en blogg som denna där det på vartannat inlägg skulle stå "random bild" eller något.

Nu tror jag dock att jag har ändrat mig, och kanske ska bemöda mig med att kludda dit något ord ovanför mina bilder. Jag har nämligen kommit på att det, i t.ex. många RSS-läsare, bara står "okänd titel" eller liknande och det ser ju inte så bra ut. Sen kommer det också bli lättare att söka i arkivet på de nya inläggen.

Bilden är från i somras föresten, vad tycks?

torsdag 29 januari 2009

Svartvitt

svartvitt
Här kommer en svartvit som jag tog på jullovet. Jag blev ganska nöjd med den och jag har upptäckt att jag har börjat konvertera till svartvitt mer och mer och ibland även vid fototillfället, tänka att den här bilden ska bli svartvit. Ibland tycker jag att svartvita bilder kan vara mycket mer effektfulla och tydligare än färgbilder, men ofta gäller även motsatsen. Ofta har jag också haft svårt för mina egna, svartvita bilder, men jag har börjat uppskatta det svartvita mer och mer.

måndag 26 januari 2009

Droppe

droppe
Här kommer en droppbild. Jag kan aldrig få slut på dem känns det som :P

lördag 24 januari 2009

Vass...

vass
vass
vass...

torsdag 22 januari 2009

Kroatiska måsar

mås
mås
måsar

Jag har inte så jättemycket nya bilder just nu men man kan ju alltid plocka från arkivet :) Dessa bilder är från en båttur i Kroatien då vi var där i somras. Måsarna bara svärmade runt båten ett tag när vi åt (fisk dessutom) och då var jag självklart tvungen att plocka fram kameran.

De flesta måsarna höll sig ovanför och ovanpå så det blev inte jättemycket bilder men de här är de bästa tror jag. Själv är jag mest nöjd med de två första bilderna, men jag tänkte att ni ville se hur mycket fåglar det var också.

Sen vill jag också tacka Dennis för detta! tack :)

onsdag 21 januari 2009

Färgglad bild

färg

Detta är endast resultatet av lite lek i photoshop. Inte en särskilt vacker bild kanske men jag tycker att det blev fint att den blev så färgglad och därför lägger jag upp den ändå.

måndag 19 januari 2009

Spindel och droppe

Här kommer det två macrobilder som jag hittade arkivet och som jag nu redigerat lite... Alltid roligt att hitta något man nästan glömt ;) Vad tycker du?


droppe

lördag 17 januari 2009

tistel
Den här bilden tog jag i somras vid vår stuga då det just hade regnat och det låg fina vattendroppar på alla blommor och blad. Den är fotad vid samma tillfälle som den här

Sen har jag fixat lite med min hemsida och bland annat lagt upp några av de nya rökbilderna i mitt galleri. Jag har också gjort en ny header och fixat med layouten i allmänhet lite. Vad tycker du om förändringen?

torsdag 15 januari 2009

rök

Det här får bli de sista rökbilderna på ett tag. Det är, som ni säkert ser, samma rökpuff på dessa bilder men de har fått gått igenom lite olika efterbehandling. vilken gillar du bäst?

tisdag 13 januari 2009

Jag uppdaterade länklistan här i min sidebar lite. Det är några fotobloggar jag gillar och som definitivt är värda att kolla in om du inte sett dem redan :)  Sen har jag också kvar tre av de gamla sidorna som jag också tycker är bra...

måndag 12 januari 2009

Det kanske kommer mer rökbilder sen men jag tänkte bara lägga upp dessa två bilder som jag hade glömt bort :)

pistill?
en till pistill?

lördag 10 januari 2009

Nu har jag sorterat, slängt de dåliga och valt ut de bästa bland mina nya rökbilder som jag tog. Här är två nyredigerade. Funderar på att uppdatera mitt rökgalleri på hemsidan med lite nya bilder sen...

rök
rök

onsdag 7 januari 2009

rök
Jag har fotat lite mer rök. Det kommer mer bilder sen så håll utkik :)
kolla in några gamla rökbilder här, och här

måndag 5 januari 2009

Här är några blandade svartvita bilder från nyår...
Hoppas ni gillar dem :)

Ängel

Lampa

lördag 3 januari 2009

natt
Hoppas att ni haft ett trevligt nyår! Det har i alla fall jag :)

Kvaliteten är inte den bästa på den här bilden men det syns kanske inte så bra i det här lilla formatet. (högt iso och lite skakningsoskärpa...)

Den är tagen i Uppsala, där jag var, ngn timme efter tolvslaget och som ni ser var det inte mycket fyrverkerier :P Hehe, jo en del fyrverkerier såg jag (åt andra hållet) men det var inte så mycket. Jag hade inte heller något riktigt stativ så det blev inga fina fyrverkeri-bilder den här gången.